BEZLEPKOVÝ KOLÁČ Z TEKVICE HOKKAIDO


Máte radi tekvicu, no tá tradičná tekvicová omáčka je už nuda ?


Alebo, naopak, nemáte tekvicu príliš v láske, no chceli by ste jej dať ešte jednu šancu ?
Skúste to trochu netradične a upečte si sladký koláčik.

BUDEME POTREBOVAŤ

  • 1 hrnček nastrúhanej tekvice hokkaido
  • 0,5 hrnčeka cukru
  • 2 vajíčka
  • 0,5 hrnčeka bublinkovej vody
  • 0,5 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • ryžovú múku
  • horkú čokoládu
Rozdelíme si vajíčka. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Pridáme cukor, žĺtka, bublinkovú vodu a toľko ryžovej múky, aby sme dostali konzistenciu piškótového cesta – v ceste musí zostávať viditeľná cestička, keď po ňom „kreslíme“ lyžicou. Spolu s múkou pridávame aj kypriaci prášok do pečiva. Do hotového cesta rukou vmiešame postrúhanú tekvicu hokkaido. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie alebo v silikónovej forme pri 180°C asi 20 min. Najlepšie je na okraji odhrnúť papier a skontrolovať či je cesto prepečené aj zo spodnej strany.
Čokoládu polámeme na menšie kúsky, pridáme prepustené alebo kakaové maslo, resp. trošku mlieka. Spolu zohrejeme a rozmiešame na hladkú polevu. Podľa chuti môžeme pridať cukor, med alebo javorový sirup. Čokoládovú polevu nalejeme na vrch koláčika a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť !

autor : Bea Petrová

Komentáre