SLANÉ ŠPENÁTOVÉ PALACINKY bez lepku, bez mlieka, bez tuku

„Čož takhle dát si špenát ?“
Niekto ho nemôže ani cítiť, niekto naň nedá dopustiť. No také palacinky, tie má rád asi každý. Čo takto si spraviť netradičné, zelené, palacinky na slano a možno aj zbúrať nejaké fóbie zo zvláštnej zelenej masy zo školskej jedálne ?



BUDEME POTREBOVAŤ :
  • približne za priehrštie špenátových listov
  • 3 vajíčka
  • 2 ČL soli
  • bylinky podľa chuti – napr. saturejku, kari, pamajorán, ...
  • 750 ml bublinkovej vody
  • 1 PL psyllia
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 6 PL ryžovej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
Špenátové listy umyjeme a rozmixujeme s bublinkovou vodou. Pridáme celé vajíčka, soľ a bylinky. Prisypeme psyllium, škrob, múku a kypriaci prášok. Všetko rozmixujeme na hladké cesto a necháme cca 20 - 30 min. postáť, aby psyllium začalo účinkovať.
Palacinky pečieme na suchej rozpálenej nepriľnavej panvici. Ak sa cesto nechce po panvici rozlievať, pridáme ešte trošku bublinkovej vody. Ak je príliš riedke a palacinky sa pri obracaní trhajú, pridajte trošku ryžovej múky a dôkladne rozmiešajte. Neľakajte sa, ak sú teplé palacinky v strede mierne mazľavé – to robí psyllium. Po vychladnutí táto mazľavosť zmizne a vďaka psylliu budú vláčne aj na druhý deň.

Dobrú chuť !

autor : Bea Petrová


Komentáre